31 May 2008

Η βία θα νικηθεί (;;)

Τους δύο ιδιωτικούς υπαλλήλους φύλαξης του ΑΠΘ, που δέχτηκαν βίαιη επίθεση από κουκουλοφόρους τα ξημερώματα και τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το μεσημέρι στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου νοσηλεύονται, ο υπουργός Παιδείας Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Ο υπουργός συνομίλησε με τους δύο υπαλλήλους για τις συνθήκες του ξυλοδαρμού τους, ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας τους και εξέφρασε τη λύπη του για τα επεισόδια.

«Αυτό που συνέβη και εναντίον του εκλεγμένου πρύτανη του ΑΠΘ και εναντίον των εργαζομένων οι οποίοι βγάζουν τίμια το ψωμί τους δουλεύοντας σε αυτό το πανεπιστήμιο είναι απαράδεκτο και καταδικάζεται από το σύνολο της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε: «Ως επίσημη Πολιτεία, ως κυβέρνηση, ένα πράγμα έχω να πω: η βία θα νικηθεί».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετική με το πανεπιστημιακό άσυλο, ο κ. Στυλιανίδης διευκρίνισε: «Το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο ισχύει, δίνει την αρμοδιότητα στις πρυτανικές αρχές με απλουστευτικό τρόπο να αποφασίζουν για το αυτοδιοίκητο. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να υιοθετήσει την οποιαδήποτε εισήγηση δέχεται από τις εκλεγμένες πρυτανικές αρχές. Το πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ είναι αυτοδιοικούμενα ιδρύματα και έχουν πια τα θεσμικά εργαλεία για να προστατέψουν και τη δημοκρατία και τη λειτουργία τους, αλλά και την ποιότητά τους».

Για την ανασφάλεια που δημιουργεί η εργασία τους στο πανεπιστήμιο, εξαιτίας των φαινομένων βίας, ενημέρωσε τον υπουργό κατά την επίσκεψή του στους θαλάμους των δύο υπαλλήλων ο αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων σε εργολήπτες και εκτελέσεις έργων στο ΑΠΘ, Δημήτρης Μοσχοτόγλου.

No comments: