20 May 2008

Εκλογές στο ΤΕΙ Ηπείρου

«Με σωστή ενημέρωση και διάλογο, όλα είναι ευκολότερα», ανέφερε χθες στην «Κ» ο νέος πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Γρηγόρης Γκίκας. Το ΤΕΙ Ηπείρου έδειξε το δρόμο για την εφαρμογή της ρύθμισης του νέου νόμου πλαισίου για καθολική πλειοψηφία των φοιτητών και σπουδαστών στις πρυτανικές και προεδρικές εκλογές αντίστοιχα. Στις τελευταίες εκλογές, στο ΤΕΙ «η διαδικασία διεξήχθη με άψογο και υποδειγματικό τρόπο» όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ιδρύματος.

Εξελέγησαν (με ποσοστό 56,71%), εκτός από τον κ. Γκίκα (για δεύτερη θητεία εξελέγη πρόεδρος), στις θέσεις αντιπροέδρων ο κ. Ευριπίδης Γκλαβάς, η κ. Δήμητρα Ζωάκη και ο κ. Κωνσταντίνος Καραβίδας. «Ψήφισε σχεδόν το ένα τρίτο των εγγεγραμμένων σπουδαστών», λέει ο κ. Γκίκας και αποδίδει την χωρίς έκτροπα ολοκλήρωση της διαδικασίας στη σωστή ενημέρωση των σπουδαστών. «Είχε δύο εβδομάδες προεκλογικών συζητήσεων. Προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε όλους τους σπουδαστές για τη σημασία να ψηφίσουν όλοι στις εκλογές, και να μην εκπροσωπηθούν από τις παρατάξεις, όπως ίσχυε πριν.

Με τον προηγούμενο νόμο, ήταν πολύ πιο εύκολη η χειραγώγηση των σπουδαστών από τις παρατάξεις. Κάτι, που δεν ισχύει με την καθολική ψηφοφορία. Έτσι, απετράπη το ενδεχόμενο κάποιοι σπουδαστές που αντιδρούν στο νόμο, να επηρεάσουν τη θέση των σπουδαστών, και ευρύτερα της γενικής συνέλευσής τους», συμπληρώνει. Βέβαια, στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στο ΤΕΙ Ηπείρου διευκόλυνε το γεγονός ότι οι αριστερές παρατάξεις που αντιδρούν έντονα στο νόμο δεν έχουν ισχυρή παρουσία στο ίδρυμα. Μεγάλο στοίχημα για όλους είναι η ομαλή διεξαγωγή μεθαύριο των εκλογών στα ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά.

(Καθημερινή, 20/5/2008)

No comments: