13 May 2008

Τελεσίγραφο

Χρηματοδότηση μόνο για λειτουργικές ανάγκες θα λάβουν από το επόμενο έτος όσα ΑΕΙ και ΤΕΙ δεν συντάξουν το 4ετές συμβόλαιο με το υπουργείο Παιδείας. Η προθεσμία λήγει στις 31 Μαΐου.

Στη διάρκεια της παρουσίασης του νέου σήματος του υπουργείου ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι ο 4ετής προγραμματισμός για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ θα εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2009, κατά συνέπεια όποιο Ίδρυμα δεν καταθέσει σύντομα την πρότασή του ώστε να μελετηθεί και να εγκριθεί, δεν θα χρηματοδοτηθεί το επόμενο έτος.

Ο ίδιος είπε ότι θα υπάρξει ελαστικότητα για λίγες ημέρες ή εβδομάδες, όχι όμως για περισσότερο. «Μεγαλύτερη καθυστέρηση θα είναι αιτία να χάσουν χρήματα, αφού όπως είναι λογικό πρώτα θα κριθούν όσα Ιδρύματα καταθέσουν έγκαιρα τις προτάσεις τους» εξήγησε.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα της Τρίτης, από τα περίπου 460 Τμήματα των ΑΕΙ, μόλις 125 έχουν αρχίσει τις σχετικές διαδικασίες εσωτερικής αξιολόγησης.

Σε ερώτηση για το πώς θα αντιμετωπιστεί το θέμα δυναμικών κινητοποιήσεων, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι η Πολιτεία έχει τους νόμους και οι διοικήσεις των ΑΕΙ, στα πλαίσια της αυτονομίας τους, έχουν πλέον όλες τις δυνατότητες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει».

No comments: