27 May 2008

Άρπαξαν κάλπη... κάλπικη!

Η σύγκρουση στα ΤΕΙ έχει και τα ευτράπελά της


Τέσσερις κάλπες... κάλπικες άρπαξαν χθες ομάδες αριστεριστών φοιτητών που προσπάθησαν να ματαιώσουν τις εκλογές στο ΤΕΙ Αθήνας, αντιδρώντας στην εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η διοίκηση του ιδρύματος είχε προβλέψει χθες το ενδεχόμενο νέας εφόδου από την πλευρά των φοιτητών και είχε έτοιμη λύση: όταν οι ομάδες των φοιτητών λίγο μετά τις 9 το πρωί μπήκαν στο ίδρυμα για να αρπάξουν τις κάλπες και να διαλύσουν τη διαδικασία, η εφορευτική επιτροπή απλώς τις αντικατέστησε με ψεύτικες!

Οι φοιτητές πήραν τελικά τέσσερις κάλπες και δεν κατάλαβαν παρά αρκετές ώρες αργότερα ότι οι τρεις από αυτές ήταν άδειες. Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα οι εκλογές διεξήχθησαν με ηρεμία στο ΤΕΙ Αθήνας, ενώ κανένα πρόβλημα δεν σημειώθηκε στην εκλογική διαδικασία και στο ΤΕΙ Πειραιά όπου ωστόσο δεν έγινε καμία προσπάθεια εφόδου. Το συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του ιδρύματος ως το τέλος της εβδομάδας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα κρούσματα βίας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Στο ΤΕΙ Αθήνας ειδικά είναι η δεύτερη φορά όπου φοιτητές, οι οποίοι να σημειωθεί ότι δεν φοιτούν στο Ίδρυμα, επιχειρούν να εμποδίσουν την εκλογική διαδικασία.

Χθες ωστόσο απειλήθηκαν επεισόδια, καθώς πριν από το «σίριαλ» της αρπαγής καλπών οι φοιτητές που προσπάθησαν να εμποδίσουν τη διαδικασία διαπληκτίστηκαν με τις ομάδες περιφρούρησης της διαδικασίας που είχαν οριστεί από τη διοίκηση και τους καθηγητές του ΤΕΙ Αθήνας. Στο ίδρυμα είχαν στηθεί έξι κάλπες και οι φοιτητές μετά τις αψιμαχίες με τις ομάδες περιφρούρησης του ιδρύματος κατόρθωσαν τελικά να κλέψουν τις τέσσερις, από τις οποίες όμως οι τρεις ήταν άδειες. Η τέταρτη κάλπη που κλάπηκε αντικαταστάθηκε από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά. Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί πρυτανικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο όμως χθες κατελήφθη από ομάδες φοιτητών. Για αύριο έχουν προγραμματιστεί εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.


(ΤΟ ΒΗΜΑ, 27/5/2008)



Τετραήμερο «λουκέτο» στο ΤΕΙ Αθήνας


Aνακοίνωση του ΤΕΙ Αθήνας

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ-Α συνεδρίασε εκτάκτως στο κτήριο της οδού Μήλου, σήμερα Δευτέρα 26-5-2008 και ώρα 12.30, παρουσία όλων των συνδικαλιστικών φορέων του ιδρύματος και αφού εκτίμησε την κατάσταση που διαμορφώθηκε από τα επεισόδια που δημιούργησε για δεύτερη φορά ομάδα αγνώστων προς την κοινότητα του ΤΕΙ-Α ατόμων,

Ομόφωνα
  1. Διαπιστώνει, ότι οι επαναληπτικές εκλογές ολοκληρώθηκαν στις 12μμ, σύμφωνα με την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία
  2. Δηλώνει ότι η νομιμότητα και η δημοκρατία επικράτησαν της παρανομίας και της αυθαιρεσίας και ότι θα εξακολουθήσει να προασπίζεται την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.
  3. Αποφασίζει, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και σε πρώτη φάση, την αναστολή της λειτουργίας όλων των υπηρεσιών του ιδρύματος, από αύριο Τρίτη 27-5-2008 έως και την Παρασκευή 30-5-2008.
Καλεί σε εγρήγορση τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και τους κοινωνικούς φορείς για την περιφρούρηση των ακαδημαϊκών κεκτημένων και την εξάλειψη τέτοιου είδους φαινομένων.

.

No comments: