11 May 2007

Η εφαρμογή του νόμου

Μ. Γιαννάκου: «Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί πλήρως»


"Ο ΝΟΜΟΣ για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί πλήρως, απολύτως και μέχρι κεραίας» υπογράμμισε η Υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σε συνέδριο που διοργανώνει η γενική γραμματεία Επιμόρφωσης Ενηλίκων στα Καμένα Βούρλα, με θέμα «Σχολές γονέων: μαζί με τα παιδιά μας», για να συμπληρώσει «δεν είναι δυνατόν εδώ επειδή ορισμένοι έχουν μια άλλη άποψη να σταματήσουμε. Eίναι δυνατόν το Αζερμπαϊτζάν να ακολουθεί συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη και εδώ ορισμένοι να λένε ότι εμείς είμαστε πιο πίσω και από το Αζερμπαϊτζάν?».

Η υπουργός παιδείας σε δηλώσεις της απέδωσε τις αντιδράσεις σε «μικρές μειοψηφίες» σημειώνοντας ότι «κάποιοι θέλουν να μην αλλάξει τίποτα. Ό,τι και να κάνει ο οποιοσδήποτε, να «μην αλλάξει τίποτα», δεν γίνεται. Οι νέοι εξάλλου είναι φορείς αλλαγών. Δεν μπορεί να θέλουν να μην αλλάξει τίποτα. Εγώ πιστεύω ότι από το «να μην αλλάξει τίποτα» έχουμε περάσει σε ένα άλλο λεξιλόγιο. Λένε πλέον «θέλουμε καλό πτυχίο και καλή δουλειά». Καλό πτυχίο και καλή δουλειά χωρίς καλές σπουδές, αρχές, κανόνες και συστήματα πειθαρχημένα δεν γίνεται».

Η κα Γιαννάκου χαρακτήρισε «σπουδαίους» τους πανεπιστημιακούς και «έξυπνους» τους φοιτητές, σημειώνοντας ωστόσο ότι «κάποιοι θέλουν να βραχυκυκλώσουν τα πράγματα για να μην υπάρξει συλλογική δράση. Η ιστορία έχει καταγράψει ότι εμμονές στο «να μην αλλάξει τίποτα» δεν πέρασαν ποτέ στην ιστορία του τόπου» υποστήριξε συμπερασματικά η υπουργός παιδείας.

No comments: