25 June 2008

Επεισόδια στη Θεσ/νίκη

Επεισοδιακή ήταν η γενική συνέλευση του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, καθώς περίπου 50 φοιτητές κράτησαν «όμηρους» για σχεδόν τρεις ώρες, τα 30 μέλη της συνέλευσης.

Ο καθηγητής της Νομικής, Νικόλαος Ιντζεσίλογλου δήλωσε ότι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνέλευση, οι φοιτητές εισέβαλαν στο αμφιθέατρο και ζήτησαν να αναβληθεί η ψηφοφορία για το θέμα της διανομής των συγγραμμάτων με βάση το νέο νόμο, επικαλούμενοι σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών.

Ακολούθησε ψηφοφορία, κατά την οποία απορρίφθηκε το αίτημα της αναβολής και κατόπιν οι παραπάνω φοιτητές έκλεισαν τις πόρτες και απαγόρευσαν στα μέλη της συνέλευσης να φύγουν. Η κατάσταση εκτονώθηκε μετά από τρεις ώρες.

Εν τω μεταξύ, διακόπηκε η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας της Θεσσαλονίκης, μετά την εισβολή ομάδας περίπου 50 φοιτητών, οι οποίοι αφαίρεσαν τις κάλπες και τις κατέστρεψαν.

Οι φοιτητές εκφράζουν την αντίθεσή τους στην πρόβλεψη του νόμου-πλαισίου για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη των ακαδημαϊκών οργάνων των ιδρυμάτων. Το εκλεκτορικό σώμα του τμήματος συμπεριλαμβάνει 31 μέλη ΔΕΠ, τρία μέλη ΕΤΕΠ, 1.000 φοιτητές και 300 μεταπτυχιακούς και υποψήφιους διδάκτορες.

Οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρων τμημάτων προβλέπεται να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου, ενώ η θητεία των σημερινών προέδρων λήγει στις 31 Αυγούστου.

(Newsroom ΔΟΛ, 24/06/08)


No comments: