10 November 2007

Σύνοδος των προέδρων των TEI

Ένταση επικράτησε κατά την άφιξη του υπουργού Παιδείας στα ΤΕΙ Αρτας για την Σύνοδο των προέδρων και αντιπροέδρων των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας, την Παρασκευή, καθώς φοιτητές δεν επέτρεψαν στην ασφάλεια του κ. Στυλιανίδη να εισέλθει στο πανεπιστημιακό άσυλο.

Αργότερα, κατά τη διάρκεια της συνόδου -όπως μετέδωσε το Mega-, φοιτητές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ αποπειράθηκαν να εισέλθουν στο κτήριο με σκοπό να συναντήσουν τον κ. Στυλιανίδη, όμως μέλη της παράταξης της ΔΑΠ προσπάθησαν να τους αποτρέψουν. Στη συνέχεια μετά από παρέμβαση του υπουργού Παιδείας αντιπροσωπεία φοιτητών έθεσε τα αιτήματά των, τα οποία εστιάζονταν στο άρθρο 16 και το πανεπιστημιακό άσυλο.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι στο νομό Αρτας, έχουν προγραμματισθεί έργα σχολικών υποδομών καθώς και για τα ΤΕΙ της περιοχής. Επιπλέον, για συντήρηση κτιρίων στο νομό θα δαπανηθούν ένα εκατομμύριο ευρώ. Παράλληλα, ο κ. Στυλιανίδης αναφορικά με αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, επισήμανε ότι μέχρι τώρα έχουν αναγνωριστεί 59 ειδικότητες και προχωρούν οι διαδικασίες για άλλες 33 σε συνεργασία με τις Επαγγελματικές Ενώσεις.

Αναφορικά με τη «βάση του 10», ο υπουργός δήλωσε ότι «δεν θα κάνουμε εκπτώσεις στην ποιότητα των σπουδών», ενώ για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει την κοινοτική νομοθεσία, αλλά προσαρμοσμένη και με την ελληνική νομοθεσία, κάτι για το οποίο έχει δικαίωμα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τις καταλήψεις ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι τα σχολεία τα οποία παραμένουν υπό κατάληψη είναι «συνεχώς μειούμενα, αλλά το υπουργείο θα είναι ικανοποιημένο όταν ο αριθμός τους μηδενιστεί». Παράλληλα, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πρόσθεσε ότι «τέτοιας μορφής κινητοποιήσεις, απαξιώνουν τους αγώνες του μαθητικού κινήματος».

Σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της συνόδου των προέδρων των ΤΕΙ, σε αυτά επισημαίνεται ο στρατηγικός στόχος που είναι και παραμένει η μετεξέλιξή τους σε Τεχνολογικά Πανεπιστήμια.


No comments: