18 November 2008

Αξιολόγηση

Σε δύο ΑΕΙ της περιφέρειας και τρία ΤΕΙ ξεκινά την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου η αξιολόγηση των ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η αξιολόγηση θα γίνει από πέντε αξιολογητές από το εξωτερικό, οι οποίοι θα ελέγξουν το πρόγραμμα σπουδών, την ποιότητα της διδασκαλίας, το επιστημονικό και ερευνητικό έργο καθώς και τις υπηρεσίες που παρέχονται στους φοιτητές.

Ωστόσο, επειδή η αξιολόγηση εξακολουθεί να προκαλεί τριγμούς στην πανεπιστημιακή κοινότητα και κυρίως στους φοιτητές, η Αρχή Αξιολόγησης δεν δημοσιοποιεί τα ονόματα των Ιδρυμάτων που θα αξιολογηθούν. «Είναι η πρώτη φορά που εξωτερικοί αξιολογητές θα ελέγξουν ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας» δήλωσε στο Βήμα ο πρόεδρος της Αρχής Αξιολόγησης (ΑΔΙΠ) Σπ. Αμούργης, τονίζοντας πως «μόλις οι αξιολογητές ολοκληρώσουν το έργο τους θα παραδώσουν το πόρισμά τους στην Αρχή Αξιολόγησης και το πόρισμα θα κατατεθεί στη Βουλή, όπως προβλέπει ο νόμος».

Σύμφωνα με τον κ. Αμούργη τα πανεπιστήμια που έχουν υποβάλει αίτηση για εξωτερική αξιολόγηση είναι αρκετά, και για αυτά η αξιολόγηση θα αρχίσει με τη νέα χρονιά. Επίσης, σημείωσε, ότι οι αξιολογητές θα επισημάνουν όχι μόνο τα προβλήματα ενός Τμήματος αλλά και τα επιτεύγματά του, ενώ οι αδυναμίες θα πρέπει να βελτιωθούν είτε από τους ίδιους (το Τμήμα), είτε από τη διοίκηση του ΑΕΙ, είτε από το Υπουργείο Παιδείας.

(Newsroom ΔΟΛ, 18/11/2008)

No comments: