13 September 2008

Επεισόδια στις εκλογές προέδρων Τμημάτων του ΕΜΠ

Φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς εμπόδισαν συμφοιτητές τους να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία

Μ ικροεπεισόδια σημειώθηκαν χθες στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όταν ομάδες φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΕΑΑΚ) επεχείρησαν για μία ακόμη φορά να διακόψουν τις εκλογές προέδρων σε δύο Τμήματα, που γίνονται με τον νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ. Οι διαπληκτισμοί σημειώθηκαν στα τμήματα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών και Τοπογράφων, όπου είχε ορισθεί να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων τους. Οι ομάδες των φοιτητών των ΕΑΑΚ έκλεισαν την είσοδο της σχολής και εμπόδισαν τους συμφοιτητές τους να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.

Τελικά οι κάλπες μεταφέρθηκαν στην αίθουσα της Συγκλήτου του ιδρύματος, ψήφισαν ωστόσο μόνο τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), καθώς οι φοιτητές δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο κτίριο. Αργά το μεσημέρι στο κτίριο του ΕΜΠ προσήλθε και ομάδα της κυβερνητικής ΔΑΠ, η οποία προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό των ΕΑΑΚ, χωρίς όμως να σημειωθούν σοβαρά επεισόδια. Οι εκλογές ολοκληρώθηκαν όσον αφορά την ανάδειξη προέδρων αλλά και αντιπροέδρων. Απόντες από τα επεισόδια ήταν οι φοιτητές της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ), οι οποίοι κατήγγειλαν «στημένα σκηνικά» στον χώρο των πανεπιστημίων και κάλεσαν τα μέλη τους να απόσχουν από τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρων.

«Η σθεναρή στάση της μεγάλης πλειοψηφίας των διδασκόντων στο Πολυτεχνείο οδήγησε τελικά στην επιτυχή ολοκλήρωση των εκλογών και βοήθησε στο να αποκατασταθεί το δημοκρατικό κλίμα» δήλωσε σχετικά στο «Βήμα» το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) κ. Ν. Σταυρακάκης. Στο Τμήμα των Μεταλλειολόγων ωστόσο η εκλογή προέδρου αναβλήθηκε χθες, ενώ για τη Δευτέρα έχουν ορισθεί οι εκλογές στο Τμήμα των Ηλεκτρολόγων.

(ΤΟ ΒΗΜΑ, 13/9/2008)

No comments: