15 July 2008

Χανιά: Κατέστρεψαν μηχανήματα εργαστηρίων στο ΤΕΙ

(Ελ.Τύπος, 13.07.08)

Τρία εργαστήρια του παραρτήματος Χανίων των ΤΕΙ Κρήτης μπήκαν το βράδυ του Σαββάτου στο στόχαστρο αγνώστων. Οι δράστες εισέβαλαν την νύκτα στα ΤΕΙ στην περιοχή Χαλέπας και έφθασαν μέχρι τους χώρους που υπάρχουν τα εργαστήρια σεισμολογίας, ηλεκτρονικών και επικοινωνιών.

Κατευθύνθηκαν προς τις πυροσβεστικές φωλιές, ξεδίπλωσαν τα λάστιχα πυρόσβεσης, άνοιξαν τους κρουνούς και άδειασαν όλο το νερό πάνω στα μεγάλης αξίας μηχανήματα των τριών εργαστηρίων. Το περιστατικό κατήγγειλε το πρωί ο διευθυντής του εργαστηρίου σεισμολογίας Φίλιππος Βαλλιανάτος που πηγαίνοντας στο γραφείο του δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί.

Όπως ο ίδιος τόνισε οι δράστες μπήκαν ανενόχλητοι. Στην περιοχή δεν υπάρχει αστυνόμευση ενώ και το ΤΕΙ δεν έχει φύλακα. Στο χώρο γύρω από το ΤΕΙ δραστηριοποιούνται ομάδες νεαρών και που και στο παρελθόν έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Για την ταυτοποίηση της ταυτότητας των δραστών τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Και αυτό γιατί λόγω ασύλου δεν μπορεί στο χώρο να μπει η αστυνομία για την λήψη αποτυπωμάτων. Όσο για τα μηχανήματα των εργαστηρίων ο κύριος Βαλλιανάτος τα έλυσε ένα -ένα για να στεγνώσουν και να πάρει, όσο αυτό είναι δυνατό, ότι στοιχεία έχουν σωθεί.

No comments: